SKLEPIK POLSKI - AKTUALNOśCI W KAMPANII

Sklepik polski cutEkologia gospodarcza?

Wydajemy setki milionów euro na ochronę gatunków szczególnie rzadkich i cennych dla ekosystemu. Rozumiemy, że zachowanie różnorodności to jedyna droga do równowagi i stabilnego rozwoju. Jak to się ma do ekonomii handlu?

Sklepik Polski [Convenience polonus]

Mimo drastycznego rozwoju technolgii masowej sprzedaży, w środowisku gospodarczym drobny, niezależny handel stanowi nadal podstawowe i najważniejsze ogniowo ostatecznego kontaktu między Producentem, a Konsumentem, czyli każdym z nas. Wobec pełnej wyzwań i konkurencji handlowych molochów sytuacji, w której się znajdujemy "gatunek" ten jest jednak zagrożony i wymaga naszego wsparcia.

VFP Communications wydawca m.in. miesięcznika „Handel” zaprasza na

ID-10074968Jak podaje DlaHandlu.pl za Polską Agencją Prasową liczba odwiedzających centra handlowe w Polsce spada o ok 4 procent rok do roku. Czy to szansa dla małych sklepików, czy raczej sygnał kolejnego tryumfu

Drobny handel nie radzi sobie z konkurencją dyskontów. Co roku w Polsce bankrutuje kilka tysięcy małych sklepów. Ratunkiem dla nich może być przystąpienie do sieci franchisingowej lub grupy zakupowej - czytamy w DlaHandlu.pl za portalem Newseria

"W ciągu czterech pierwszych miesięcy 2013 roku w Polsce zniknęło 14 tys. sklepów - wynika z danych Dziennika Gazety Prawnej. Po uwzględnieniu nowych otwarć oznacza to, że branża detaliczna pomniejszyła się o kolejnych 2,9 tys. placówek. To kontynuacja wielole